RSS-матеріал


Підписатись на E-mail:

Користувацький вхід

Обдарованість

Зареєструйтесь,
щоб мати можливість переглядати усі сторінки та файли, публікувати власні матеріали


3

В народі кажуть, що письменник живе в своїх книжках, скульптор - у створених ним скульптурах, а вчитель у думках і справах своїх учнів. Ми намагаємось, щоб нашу учні з почуттям вдячності згадували нашу школу, тому що від нашої самовідданої праці, невичерпної енергії, громадської активності залежить майбутнє нашого народу.
Обдарованість дитини... Яку дитину можна назвати обдарованою? Можливо, це своєрідна іскра Божа, яку треба відшукати в дитині і допомогти не тільки не згаснути, а спалахнути полум’ям. За здібними, талановитими людьми - майбутнє. Саме їхніми знаннями, можливостями, прагненнями еволюціонує суспільство.
Завдання Білоцерківської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів №15 - підтримати обдарованість учня і розвинути його здібності, підготувати ґрунт для того, щоб ці здібності було реалізовано. Педагоги школи – це майстри, професіонали своєї справи, талановиті новатори, умілі організатори, невтомні наставники, сподвижники і творці майбутнього. Вони натхненно дарують дітям тепло своїх сердець, підставляючи крила своїх умінь і знань, аби учні змогли сягнути висот успіху. Виявлення обдарованих дітей починається вже в початковій школі. Результатом цього є перемоги вихованців вокального ансамблю «Дзвіночок» (керівник Бойко Н.Л.) у міський та обласних конкурсах, також переможцями Міжнародного конкурсу «Дитяче Євробачення », Всеукраїнського конкурсу «Крок до зірок», міського конкурсу «Музичний сонях»; зразковий хореографічний ансамбль «Колорит» є дипломантами та призерами міських, обласних та міжнародних конкурсів (керівники Кознадзій О., Мордусенко А,), роботи учнів 1-3 класів Кавуна П., Коновал А., Голованя О., Желтякова О. (керівник Назаренко О.В.), прикрашають виставковий зал Київського планетарію. Дані здібності молодших школярів, виявлені педагогами на заняттях, розвиваються керівниками гуртків в позаурочний час.
Обдарована дитина – обдарована в усьому. Діти в початковій школі, в яких виявлені здібності естетичного напрямку, в середній і старшій ланці досягають блискучих результатів на різних рівнях Всеукраїнських олімпіад з базових дисциплін: обласний рівень - учень Груленко П. 11-А класу посів третє місце з фізики, також учень є переможцем міського етапу конкурсу «Об’єднаймося ж, брати мої», учень 8-В класу Кирута Ю. посів перше місце на міській олімпіаді з історії та здобув третє місце на обласному рівні, став переможцем музичного фестивалю мистецтв «Олександрія».
Завдання педагогів полягає у тому, щоб створити умови, в яких будь-яка дитина могла б просуватися шляхом власної досконалості, уміла мислити самостійно, нестандартно. Формування творчих здібностей забезпечується через функціонування мережі гуртків, секцій, студій, клубів, до роботи в яких залучені учні 5-11 класів, які мають високі досягнення на різних рівнях. Адже, обдарованість - це система, що визначає можливість досягнення людиною вищих результатів в одному або декількох видах діяльності порівняно з іншими людьми. Прикладом високих досягнень є перемоги вихованців секції рукопашного бою (керівник Кирилюк В.М.): І місце на Чемпіонаті світу Набаранчук С., учень 6-Б класу, ІІ місце - Зузенков В., учень 6-Б класу, ІІІ місце – Усенко К.. учень 9-А класу; перші місця Чемпіонаті України – Руденко Роман, учень 6-А класу, Кутовий Я., Руденко Ростислав, учні 9-В класу. Важливу роль в саморозвитку та самореалізації дитини відіграє літературна студія «Золотий передзвін» (керівник Дідківський В.І.). Його вихованці є переможцями міських та обласних творчих конкурсів, лауреатами міських та обласних літературно – мистецьких премій.
Розвиток творчого потенціалу дитини, пошуки «потаємного» оптимізують інтелектуальні, практичні й фізичні здібності, формують риси творчої особистості, сприяють відкриттю в собі нового, а отже, є могутнім стимулом самовдосконалення під час роботи Євроклубу, учнівського самоврядування «Світ» та клубу «Дитина під парасолькою прав»
Вміння знаходити обдарованих та здібних дітей - талант, вміння їх виховувати – мистецтво. Але найважливішим є любов до дитини!

Автор: 

Богінська Лариса Петрівна, заступник директора з ВР
Вакулюк Віта Петрівна, соціальний педагог
Павленко Алла Іванівна, вчитель історії та правознавства

Голосування

Чи відчуваєте Ви професійне (емоційне) вигорання у вашій роботі вчителя?:

Останні коментарі