RSS-матеріал


Підписатись на E-mail:

Користувацький вхід

Музично-театралізована вистава "На подвір'ї"

Зареєструйтесь,
щоб мати можливість переглядати усі сторінки та файли, публікувати власні матеріали


0

«Мистецтво – це час і простір
в якому живе краса людського духу
як гімнастика випрямляє тіло,
так, мистецтво випрямляє душу»
В.О.Сухомлинський

Художньо естетична лінія розвитку дитини – одна із головних у сучасній дошкільній освіті оскільки є невід’ємною складовою формування самостійної творчої активної особистості.
Творчість відкриває в дитячій душі ті потаємні куточки, в яких дрімають джерела добрих почуттів. Виток творчих здібностей дітей на кінчиках їхніх пальців. Чим більше майстерності в дитячій руці, тим розумніша дитина. Складовою цього процесу являється художня освіта – процес засвоєння мистецтвознавчих знань, умінь, навиків, розвитку здібності до художньої творчості.
Дитинство кожного з нас проходить в світі рольових ігор, які допомагають дитині освоїти правила і закони дорослих людей. Ігри для дітей можна розглядати як імпровізовані театральні постановки, в яких лялька чи сама дитина має свої речі, іграшки, меблі, одяг і т.д. Дитині надається можливість побувати в ролі актора, режисера, декоратора, бутафора, музиканта. Кожна дитина грає по-своєму, але всі вони копіюють у своїх іграх дорослих. По іграх і як у них граються діти можна уявити наше майбутнє суспільство. Тому у нашому дитячому закладі «Ладушки» особливе значення приділється театралізованої діяльності, всім видам дитячого театру, які допоможуть сформувати правильну модель поведінки в сучасному світі, підвищити загальну культуру дитини, познайомити його з дитячою літературою, музикою, образотворчим мистецтвом, правилами етикету, обрядами, традиціями. Любов до театру стає не тільки яскравим спогадом дитинства, але і відчуттям свята, проведеного разом з однолітками, батьками та педагогами в незвичайному загадковому світі.
Театралізована діяльність в дитячому саду «Ладушки» - це хороша можливість розкриття творчого потенціалу дитини, виховання творчої спрямованості особистості. Діти вчаться помічати в навколишньому світі цікаві ідеї, втілювати їх, створювати свій художній образ персонажа, у них розвивається творча уява, асоціативне мислення, вміння бачити незвичайні моменти в буденному.
Крім того, колективна театралізована діяльність спрямована на цілісний вплив на особистість дитини, її розкріпачення, потяг в дію, активізуючи при цьому всі наявні у нього можливості; на самостійну творчість, розвиток всіх провідних психічних процесів; сприяє самопізнання, самовираження особистості при досить високому ступені свободи; створює умови для соціалізації дитини, посилюючи при цьому його адаптаційні здібності, корегує комунікативні відхилення; допомагає усвідомлення почуття удовлетворенія, радості, значущості, що виникають в результаті виявлення прихованих талантів і потенціалу.

Автор: 

Довиборна Олена Петрівна, музичний керівник, ДНЗ "Ладушки"

Голосування

Чи відчуваєте Ви професійне (емоційне) вигорання у вашій роботі вчителя?:

Останні коментарі