Від партнерів


Зареєструйтесь, щоб мати можливість переглядати усі сторінки та файли, публікувати власні матеріали


Робота МАН "Планування і розрахунок сімейного бюджету"

0

Планування і розрахунок сімейного бюджету
Баб’єв Олексій Олександрович, Херсонське відділення МАН України, Великокопанівська загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів, 11 клас, село Великі Копані Цюрупинського району.
Іванова Аліна Георгіївна, вчитель економіки, інформатики, спеціаліст І категорії.
Об’єкт дослідження – доходи і витрати на утримання родини.
Предмет дослідження – планування та розрахунок сімейного бюджету
Метою роботи є розгляд сутності та формування бюджету сім'ї, створення системи планування сімейного бюджету, формування вміння заощаджувати задля покращення рівня життя родини.
Актуальність. Потреби – основа нашого існування. Щоб зробити життя більш зручним, у людей виникають бажання. Потреби та бажання – це джерело активності людини, причина її цілеспрямованих дій. Нажаль, інститут сім'ї сьогодні переживає кризу. Сім'я відчуває на собі вплив економічних, правових, ідеологічних, моральних відносин. Наслідки переходу до ринкової економіки та усунення держави від комплексної підтримки сім'ї не забарилися позначитися на родинах.
Створення нормальних умов для існування родини вимагає не тільки ефективного ведення домашнього господарства, а й формування та використання сімейного бюджету.
Основні завдання роботи:
1. Скласти типовий алгоритм ведення сімейного бюджету.
2. Розробити та апробувати комп’ютерну програму, здатну полегшити розрахунок та облік сімейного бюджету на базі Microsoft Office Excel.
У перспективі, на основі матеріалів роботи, планується запровадити факультативний курс для учнів 7-9 класів, спрямований на формування вміння майбутніх випускників орієнтуватися в сучасному фінансовому просторі.

Автор: 

Іванова Аліна Георгіївна


загрузка...