Від партнерів


Зареєструйтесь, щоб мати можливість переглядати усі сторінки та файли, публікувати власні матеріали


Внутрішні води Північної Америки. Практична робота №10. Складання комплексної характеристики однієї з річок материка Північна Америка (за типовим планом)

0

За густотою річкової сітки та кількістю річок, озер і боліт Північна Америка поступається тільки Південній Америці.
Північна Америка – материк великих озер. З 19 найбільших за площею озер світу 8 знаходиться тут. Особливе місце серед озер за запасами прісної води, розміщенням, господарським та транспортним значенням посідають Великі Північно Американські озера: Верхнє, Гурон, Мічиган, Ері і Онтаріо. Верхнє – найбільше за площею прісне озеро світу.
На річці Ніагара знаходиться один з найвідоміших і найповноводніших у світі водоспадів — Ніагарський.
Північна Америка разом з прилеглими до неї островами є найбільшим після Антарктиди зосередженням покривних та гірських льодовиків.
Найбільша річка Північної Америки — Міссісіпі, що в перекладі з мови місцевих індіанців означає «батько вод». За довжиною (разом з Міссурі) вона посідає третє місце в світі (6420 км), за площею басейну — четверте, за кількістю води, що скидає в Атлантичний океан, — шосте.

Автор: 

Корнійчук Оксана Миколаївна
вчитель географії та природознавства
Тернопільська загальноосвітня школа І–ІІІ ступенів № 2

Шановна Оксана Миколаївна! Коли використовуєте матеріали інших авторів (Коваленка Р.), то коректно було б надати на нього посилання.. Бажаю успіху!


загрузка...