Від партнерів


Останні публікації

Зареєструйтесь, щоб мати можливість переглядати усі сторінки та файли, публікувати власні матеріали


Конспект відкритого уроку Тема уроку: Баскетбол

0

Анотація до відкритого уроку з фізичної культури

Тема уроку - баскетбол. На уроці вирішуються завдання: розвиток швидкості, спритності, сили; вдосконалення в техніці баскетболу; активізація індивідуальних психофізичних можливостей учнів, виховання їх у дусі колективізму, взаємовиручки, відповідальності за командний результат.
Розминка проводиться у вигляді « аеробіки» , що є прекрасним емоційним зарядом до основної частини уроку . Швидкісно-силові вправи з набивним м'ячами передують відпрацюванню технічних елементів баскетболу. Далі акцент роботи зміщується в бік виховання рухових якостей, щоб потім знову повернутися до формування спеціальних технічних навичок. При цьому широко використовується змагальний метод і застосовуються зорові і звукові сигнали для тренування швидкості реакції. У емоційний фон уроку вдало вписуються естафети з предметами і перешкодами , а завершується основна частина навчальної грою в баскетбол із застосуванням освоюваних технічних прийомів на практиці.
Учні на уроці розподіляються на три групи за рівнем фізичного здоров'я, і при виконанні навчальних завдань навантаження диференціюється для кожної даної групи. Всі перестроювання здійснюються таким чином, що розподіл на групи за рівнем фізичного здоров'я йде в оптимальному режимі. Крім того, основні завдання пропонуються в такому порядку, що учні мають можливість найкраще відновитися після особливо інтенсивних завдань. Комбінація рухових якостей - швидкість, спритність і сила - обрана відповідно методичним рекомендаціям для оптимального розвитку даних якостей. У різних фазах уроку пропонуються вправи на увагу, що також рекомендовано сучасною методикою фізичного виховання. У навчанні та вдосконаленні широко використовуються розповідь і показ.

Автор: 

Бріскіна Валентина Володимирівна
викладач фізичної культури вищої категорії МВМПУ


загрузка...