Від партнерів


Зареєструйтесь, щоб мати можливість переглядати усі сторінки та файли, публікувати власні матеріали


Вітагенні технології навчання-форма активізації пізнавальної діяльності

0
Щоб мати можливість знайти своє місце в житті, в світі бізнесу, молода людина повинна володіти певними якостями: адаптуватися у мінливих життєвих ситуаціях; уміти бачити та формувати проблему, знаходити шляхи раціонального її вирішення; усвідомлювати, де і яким чином здобуті знання можуть бути використані в дійсності; грамотно працювати з інформацією; уміти працювати в колективі, у різних галузях, різних ситуаціях, легко запобігати та вміти виходити з будь-яких конфліктних ситуацій; вміти самостійно працювати над розвитком інтелекту, культурного рівня.
Реформування вищої освіти супроводжується введенням нових спеціальних форм організації пізнавальної діяльності, які мають конкретну мету – створити такі умови навчання, за яких кожний студент успішно навчався, розвивав свій інтелект і був готовим до творчої самореалізації.
Cучасний викладач повинен володіти інноваційними педагогічними технологіями та вміти впроваджувати їх у навчальний процес для його подальшого вдосконалення. Увага викладача до вітагенного (життєвого) досвіду студентів має бути одним з показників професійної компетентності педагога, рівня його педагогічної майстерності.
Автор: 

Дудник Олена Валентинівна,викладач, Ржищівський будівельний технікум


загрузка...