Від партнерів


Зареєструйтесь, щоб мати можливість переглядати усі сторінки та файли, публікувати власні матеріали


Опис власного педагогічного досвіду із впровадженням проблеми "Використання народознавства при формуванні духовного світу школяра "

0

Навчально-виховна робота у загальноосвітніх навчальних закладах має базуватися на загальнолюдських цінностях та духовних, моральних і культурних засадах народу України.Кожний навчальний заклад визначає систему навчально-виховної роботи, яка спрямована на формування відповідного виховного простору з потужним виховним впливом на особистість, що сприятиме формуванню її ціннісних орієнтацій та духовних пріоритетів. Актуальна потреба сучасної дидактики-органічна потреба духовного відродження віками гнобленої української нації.
Народознавство-це не вузька дисципліна,яку можна вивчати чи не вивчати в школі.Це наука про націю,людину в ії зв'язках із природою,мовою,історією,побутом,обряда-ми та звичаями,усною творчістю.Це могутній і важливий чинник навчання й виховання,розвитку особистості й оздоровлення суспільства дозволяють створити природнє середовище.Вивчаючи народознавство,учні глибше усвідомлюють зв'язки з історією своєї місцевості та історією України,взаємодію минулого,сучасного та майбутнього,а також нерозривну єдність з попередніми поколіннями ,їх духовним світом,глибше пізнають свій народ і самого себе,як його частку.
Саме тому,виникає необхідність вивчати народознавство. Від того,як ми будемо оберігати свої кращі традиції минулого,наступні покоління не тільки оцінюватимуть нас,але й збережуть наші сьогоднішні здобутки,які згодом,на мою думку,стануть традиційними.
Актуальність даного питання зумовила вибір автором проблеми своєї педагогічної діяльності «Використання народознавства при формуванні духовного світу школяра»

Автор: 

Павленко Ірина Володимирівна ,учитель початкових класів Мар’їнської ЗОШ І-ІІІ ст.№ 2


загрузка...