Від партнерів

Цікаво

загрузка...
Зареєструйтесь, щоб мати можливість переглядати усі сторінки та файли, публікувати власні матеріали


Твори добро, бо ти людина

1

Економічна криза, в якій перебуває українське суспільство, зумовлює появу нових, яких раніше не було і значне збільшення існуючих соціально незахищених груп населення, які потребують допомоги від суспільства у вирішенні своїх проблем. Діти таких сімей, як, правило, перебувають у складному матеріальному, моральному, психологічному і емоційному стані.
Це також стало однією з причин, що девізом нашої школи, який ми прописали на титульній сторінці учнівського щоденника „Твори добро, бо ти – людина”.
На перший погляд мені здавалося,що ця тема буде цікава лише загальноосвітнім навчальним закладам, які відповідно до Закону України про освіту та Інструкції по обліку дітей шкільного віку навчають всіх дітей мікрорайону. Саме в таких школах багато соціально незахищених категорій дітей. Але чим більше опрацювала матеріалу, знайомилася із соціологічними дослідженнями, прийшла до висновку, що для шкіл нового типу ця тема теж актуальна, оскільки неблагополуччя родин, ведення асоціального способу життя, а це не тільки пияцтво, наркоманія чи токсикоманія, це схильність до азартних ігор, захоплення комп”ютером, ці явища ведуть до моральної деградації батьків, внаслок погіршується становище дітей у родині, страждає їхнє емоційне і духовне здоров”я. Не кращою є ситуація у так званих новостворених родинах, де один із батьків є нерідним для дитини.

Автор: 

Горевич Жанна Василівна,директор школи,Чернівецька загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів № 38