Від партнерів


Зареєструйтесь, щоб мати можливість переглядати усі сторінки та файли, публікувати власні матеріали


Допоможіть з'ясувати !

Як перевіряти робочі зошити з української мови ?(Позначки на поля виносити?) Чи всі роботи в них варто перевіряти7

перевіряємо всі роботи. раз на місяць виставляємо оцінку за ведення зошита. взагалі позначки теж варто виносити... але зазвичай це роблять лише у зошитах з розвитку мовлення т у контрольних. а от що необхідно робити в робочих зошитах, так це роботу над помилками хоча б час від часу...

Зошити для навчальних класних і домашніх робіт з української мови перевіряються:

  • 5-6 кл - двічі на тиждень;
  • 7-8 кл - 2-3 рази на місяць;
  • 10-11 кл - двічі на місяць.

Щодо технічних правил перевірки учнівських письмових робіт:
усі записи, помітки й виправлення в учнівських письмових роботах слід виконувати ручкою з червоним чорнилом. Виявлені помилки позначають так:

  • орфографічні, пунктуаційні та граматичні помилки на вивчені вже правила підкреслюють горизонтальною рискою й на березі в цьому ж рядку вказують тип помилки (І - орфографічна, V - пунктуаційна, Г - граматична), помилки на ще не вивчені правила виправляють, перекреслюючи їх скісною рискою(/) й надписуючи потрібну літеру чи розділовий знак, указують на березі тип помилки, проте її не враховують при остаточному визначенні оцінки.
  • лексичні (неточності у слововживанні, тавтологія, росіянізми тощо), стилістичні (стильова невідповідність дібраних мовних засобів, одноманітність дібраних мовних засобів тощо) та змістові помилки (логічні - втрата послідовності викладу, неправильний поділ тексту на абзаци, фактичні - неправильно вказано дату, власну назву тощо) підкреслюють горизонтальною хвилястою рискою й на березі в цьому ж рядку вказують тип помилки (Л - лексична, С - стилістична, З - змістова помилка)

Зошити учнів, у яких виконуються навчальні класні і домашні роботи, перевіряються:
з української у 5 класі після кожного уроку в усіх учнів; у 6-9 класах - після кожного уроку тільки в слабких учнів, у решти - не всі роботи, а лише найбільш значущі за своєю важливістю, але з таким розрахунком, щоб раз на тиждень зошити всіх учнів перевірялись.

Дякую !


загрузка...