Від партнерів

Останні публікації

Цікаво

загрузка...
Зареєструйтесь, щоб мати можливість переглядати усі сторінки та файли, публікувати власні матеріали


"Я готуюся до школи" - корекційно-розвивальна програма з формування психологічної готовності до шкільного навчання дітей старшого дошкільного віку

2

Проблема підготовки дитини до школи – предмет постійної уваги педагогів і психологів. Від її вирішення залежить адаптація першокласників до шкільного життя, оволодіння ними навчальною діяльністю, формування особистості. Саме тому психологам, вихователям, батькам необхідно звернути увагу на формування психологічної готовності ще в дошкільних закладах.
Нами розроблено корекційно-розвивальну програму, яка складається з 12 занять, тривалість яких обумовлена віковими особливостями дітей.
Мета: допомогти дітям розвинути компоненти психологічної готовності, такі як саморегуляція, довільна увага, зорова пам’ять, просторове прийняття, розвиток дрібної моторики руки; сприяти розвитку комунікативних навичок у дітей, що дасть змогу дітям у подальшому легко і швидко впоратись із труднощами під час навчання.
Завдання програми:

  • формувати позитивну шкільну мотивацію;
  • розвивати довільність уваги і саморегуляцію діяльності;
  • розвивати пам’ять, логічне мислення та зоровий аналіз;
  • розвивати просторову орієнтацію в тому числі на листу паперу;
  • вдосконалювати розвиток дрібної моторики руки.

На заняттях використовуються різні форми роботи: бесіда, бесіда-гра, гра, вправа, робота в парах.

Автор: 

Мушик Євгенія Олександрівна, практичний психолог Лозівського дошкільного навчального закладу (ясел-садка) № 6 "Посмішка"