RSS-матеріал


Підписатись на E-mail:

Користувацький вхід

Гармонійне поєднання традиційних та інноваційних форм при здійсненні планування та контролю заступником директора школи

Зареєструйтесь,
щоб мати можливість переглядати усі сторінки та файли, публікувати власні матеріали


0
Семінар заступників директорів шкіл
Гармонійне поєднання традиційних та інноваційних
форм при здійсненні планування та контролю
заступником директора школи

Робота керівника будь-якого колективу складна і відповідальна, а у заступника директора навчального закладу – особиста місія.
Заступник директора – це не просто посада керівника, а й велике педагогічне мистецтво. Сьогодні він покликаний поєднувати в одній особі вчителя, методиста, державного інспектора, господарника, організатора навчально-виховного процесу, чуйного й уважного наставника учнівського та дорослого колективів. Це потребує не лише всебічних знань, досконалого володіння наукою управління, а й високої професійної культури, справжньої самовідданості та безмежної відповідальності за доручену справу.
Право керувати – високе право, і його потрібно заслужити високим професіоналізмом, чесною і самовідданою працею. А для цього потрібно навчитися поважати людей, вміти слухати і чути вчителя, завжди відчувати «биття пульсу» колективу.
Головна ідея управління – вести до успіху кожного.
Реалізація функцій управління вимагає від керівників ЗНЗ високого рівня управлінської компетентності.
Цьому сприяють курси підвищення кваліфікації керівників навчальних закладів, самоосвітня робота з питань управлінської діяльності, система семінарів, майстер-класів з різних аспектів управлінської діяльності.
Однак, як свідчить практика, сучасному керівникові буває важко усвідомити систему заходів цілеспрямованого впливу керівника на колектив навчального закладу через планування, організацію контролю і регулювання.
Тому ми зробили спробу обґрунтувати систему заходів, які допомогли нам найраціональніше, оптимальніше підвищити ефективність управління навчальним закладом у т.ч. таких його складових, як організація планування, налагодження контролю за організацією навчально-виховного процесу, систему методичної роботи з педагогами.
В доповідь включені питання перспективного та річного планування, орієнтовний перелік наказів по організації контролю за станом викладання та виконанням рішень, відповідні схеми, таблиці, моделі, які дадуть уявлення про увесь спектр діяльності керівника по створенню системи внутрішньошкільного контролю, ролі методичної роботи в цій системі.
Увага приділена питанням виконання Інструкції з ведення ділової документації, зокрема, веденню книги обліку наслідків внутрішкільного контролю. Учасникам семінару буде запропоновано нашу модель такої книги. Звернуто увагу на вимоги до складання наказів, оформлення управлінських рішень, записів наслідків внутрішкільного контролю. Ми запропонуємо наш варіант організації роботи по вивченню фахової та професійної майстерності педагогів.
Ми не претендуємо на всеохватність висвітлення усіх питань планування, внутрішкільного контролю, міста методичної роботи в системі внутрішкільного контролю, однак щиро сподіваюсь, що розглянуті питання стануть вам у пригоді.

З повагою О.М. Брухно

Автор: 

Заместитель директора по учебно-воспитательной работе Стахановской СОШ №32 Брухно Ольга Макаровна

Голосування

Чи відчуваєте Ви професійне (емоційне) вигорання у вашій роботі вчителя?:

Останні коментарі