Від партнерів


Зареєструйтесь, щоб мати можливість переглядати усі сторінки та файли, публікувати власні матеріали


Журнал «Директор школи. Шкільний світ», січень 2013 р.

0

Інновації в управлінні ЗНЗ Чернігівської області

Наталія Мурашко, головний редактор журналу «Директор школи»

Репортаж із науково-практичної конференції «Сучасні інноваційні методики в управлінській діяльності керівників закладів освіти нового типу Чернігівської області» (28—30 листопада 2012 р.).

Організація роботи із законодавчими, правовими, інструкційно-методичними документами

Василь Лаврук, головний спеціаліст відділу освіти Косівської райдержадміністрації Івано-Франківської обл.

Керівники навчальних закладів повинні вивчати й широко застосовувати в управлінській діяльності всі документи, які регламентують роботу школи. Саме тому шкільному управлінцю доречно мати своєрідний алгоритм роботи з документами.

У статті надано певну кількість нормативних документів і таблицю орієнтовного зразка, систематична робота над якою дасть змогу зекономити дорогоцінний час і сприятиме оптимізації управлінської діяльності.

Партнерство школи та сім’ї в ім’я дитини

Юлія Когут, директор НВК «ЗОШ І—ІІІ ст. — гімназія», м. Жмеринка Вінницької обл.; Тамара Коновал, заступник директора з НВР;Оксана Дацко, соціальний педагог

На жаль, багато батьків не мають належної психолого-педагогічної підготовки, часто позбавлені громадянської відповідальності за гідне виховання своїх дітей. Тому школа повинна виступити, з одного боку, з’єднувальною ланкою між дитиною та сім’єю, а з іншого — організатором піднесення педагогічної культури батьків.

Модель «Партнерство сім’ї та школи в ім’я дитини» допоможе об’єднати зусилля батьків і вчителів у пошуку засобів громадянського та сімейного виховання дітей, шляхів взаємодії родини й школи, створення комфортного освітнього середовища.

Роль керівника школи у створенні команди

Людмила Бондарєва, директор ЗОШ № 42, м. Миколаїв

Обов’язком директора є створення згуртованої команди, у якій кожен виявляє найвищу кваліфікацію, відчуває себе часткою єдиного організму, зацікавлений в успіху спільної справи й робить максимальний внесок у досягнення цілей школи. Таким чином, оптимізуються процеси адміністративного управління й групової самоорганізації. У статті — роздуми автора про шляхи досягнення цієї мети.

Дитина має бути щасливою в школі

Валентини Дячук, директор Миколаївської ЗОШ I—ІІІ ст. № 50 ім. Г. Л. Дівіної

Як навчити дитину бути щасливою? За твердженням психологів, стан щастя супроводжується такими емоціями, як інтерес і радість. Якщо вчитель прагне перетворити свої уроки на «майстерні щастя», то він повинен спиратися на ці емоції, його уроки мають бути уроками творчості й спілкування.

Автор: 

Шкільний світ


загрузка...