Від партнерів


Зареєструйтесь, щоб мати можливість переглядати усі сторінки та файли, публікувати власні матеріали


урок позакласного читання " Рідна мати моя"

1

УРОК
позакласного
ЧИТАННЯ
1 КЛАС
ТЕМА: РІДНА МАТИ МОЯ

ХЗОШ №147
Вчитель початкових класів
Винокурова Н.Ф.

МЕТА: Формувати уявлення про роль матері в житті людини; збагатити знання про образ матері в художній літературі, та українській фольклорній творчості, виховувати в дітей загальнолюдські цінності, зокрема, любов та шанобливе ставлення до своїх матерів.

ОБЛАДНАННЯ: репродукція картини із зображенням Божої матері, плакати із народними прислів’ями за темою заходу, дитячі малюнки, аудіоапаратура.

ХІД УРОКУ

І. Організаційний момент .

ІІ. Оголошення теми уроку.

1. Слово вчителя.
Сьогодні ми поговоримо про людину, яка для кожного з нас - найближча і найдорожча. Певно, що всі ви здогадалися: розмова піде про матір.
Перше, що бачить новонароджений малюк — це лагідний, сяючий, сповнений безмежної любові та ніжності погляд материнських очей. Перше, що він чує, - неповторна музика материнського голосу. Перша пісня, що звучить над дитячою колискою, - материнська колискова.

(звучить фрагмент мелодії української народної колискової пісні.)

«Мама» - це найперше слово, яке вимовляє дитина. Мама - найближча і найдорожча людина на світі. Ніхто не любить дитину більше, ніж мама. Це вона не спить ночами, коли дитина хворіє, це вона піклується, щоб дитина була здорова, нагодована, одягнена..
У мами - найніжніші руки найласкавіший голос, найдобріше серце. Вона завжди поряд - у радості і печалі, вона допоможе порадою, приголубить, коли боляче, порадіє разом з дитиною, коли вона одержує гарні оцінки, заслуговує на похвалу

Автор: 

Винокурова Наталія Федорівна, учитель початкових класів ХЗОШ № 147


загрузка...