RSS-матеріал


Підписатись на E-mail:

Користувацький вхід

Розробки 3-х уроків з теми «Хімічні реакції» у 9 класі

Зареєструйтесь,
щоб мати можливість переглядати усі сторінки та файли, публікувати власні матеріали


1

розробки 3-х уроків з теми "Хімічні реакції" у 9 класі

Тема : Тепловий ефект хімічних реакцій. Екзотермічні та ендотермічні реакції.
Мета : на основі експерименту ознайомити з тепловими явищами, що відбуваються під час хімічних реакцій. Вивчити поняття "тепловий ефект" та вміти класифікувати за тепловим ефектом. Формувати навички й уміння складати термохімічні рівняння реакцій. Виховувати культуру хімічних записів.

Тема : Термохімічні рівняння.
Мета : удосконалити знання про тепловий ефект хімічних реакцій, формувати навички й уміння складати термохімічні рівняння реакцій, розв'язувати задачі з їх використанням. Удосконалити навички у написанні рівнянь хімічних реакцій. Виховувати культуру хімічних записів.

Тема : Швидкість хімічної реакції. Залежність швидкості реакції від різних факторів.
Мета : формувати уявлення учнів про швидкість хімічної реакції, вплив на неї різних факторів; показати залежність швидкості хімічної реакції від природи речовини, температури, концентрації, площі поверхні стикання та наявності каталізатора. Розвивати навички й уміння складати рівняння хімічних реакцій в йонно-молекулярній формі, розпізнавати типи реакцій за рівняннями реакцій. Виховувати культуру хімічних записів. Розвивати вміння робити узагальнення і висновки.

Автор: 

Рибченко Людмила Василівна, вчитель хімії Бородянської СЗОШ І-ІІІ ст.№1

Голосування

Чи відчуваєте Ви професійне (емоційне) вигорання у вашій роботі вчителя?:

Останні коментарі