RSS-матеріал


Підписатись на E-mail:

Користувацький вхід

Засвоєння мовних норм як важливий чинник формування комунікативної компетентності учнів

Зареєструйтесь,
щоб мати можливість переглядати усі сторінки та файли, публікувати власні матеріали


1

Так як зміст і методика викладання української мови має певні специфічні риси стосовно формування компетентностей учнів, учитель вважає своїм основним завданням – формування культури усного та писемного мовлення як засобу вільного спілкування та самовираження.
Проблема, над якою працює вчитель, у світлі сучасних вимог нашого суспільства проблема засвоєння учнями мовних норм, що сприяє формуванню комунікативної компетентності, набуває особливої актуальності.
Головну проблему у впровадженні досвіду із засвоєння учнями мовних норм учитель вбачає в тому, щоб, перш за все, перебудувати свою методику викладання. Для цього пропонує використовувати схеми-опори для відтворення вивченого у пам'яті дітей, більше ігрового матеріалу, організовувати змагання між дітьми, а в процесі гри засвоїти певну мовну норму, спонукати дітей до того, щоб вони хотіли бути кращими.

Автор: 

Назаренко Глина Василівна, учитель української мови та літератури Куйбишевської спеціалізованої загальносітньої школи І-ІІІ ст.. «Інтелект»

Голосування

Чи відчуваєте Ви професійне (емоційне) вигорання у вашій роботі вчителя?:

Останні коментарі